Tumpang tanya kejap mommie²🤗

Nak tanya sikit psl pengalaman mommie sebelum sah/tahu diri hamil. Breast memang sensitif sgt ke atau biasa je rasa? #ingintahu #pleasehelp #bantusharing #seriusnanya

11 Balas

Betul. sy pun sma. almost 2 minggu sakit breast. tak boleh disentuh langsung. mula2 ingt nak period. pegi kelas cycling tak habis satu sesi rsa mcm bdan penat sngt. lgpun breast sakit msa mengayuh. habis kelas terus singgah watson beli upt CB sebab bdan mmg rsa tak sedap dah beberapa hri. Lepas tu sy kuat sngt tidur drpda biasa😅Balik tu mlm2 terus test naik double line terang giler sebab dah delay period 2 minggu lebih. tpi tak expect pun preggy sebab mmg period irregular. Breast sakit berterusan sampai habis trim1😊

klau mcm sy simptom sejak kahwin ni jdi berubah nk period je sakit jugak breast jdi denyut2 x lama lpas tu period .. tpi ade jugak org lain sakit breast petanda nak hamil. awk try la tngok lepas dri tarikh period skuranya 7 hari bru awk test

10mo ago

selalunya sebelum period, breast sensitif n rasa berat. tapi skrg ringan² ja rasa. sakit tak sakit ja breast. tapi pinggang & ari² kerap cramp. membingungkan..😂

setiap mommy tak sama awak. kalau mcm sy sebelom check upt xmengalami simptom mcm sakit breast atau cramp2. 1st baby check upt sbb delay period. 2nd baby check upt sbb susu bdn drop teruk dr amount biasa

Kalau saya ye.. sebelum cek upt dah rasa breast lain macam. Sakit mencucuk kat nipple. Bila bergesel dengan baju lagi sakit. Pregnant 2 & 3 jadi macamtu. Lama2 dia hilang sendiri.

Saya rasa tegang dan ada kalanya sakit. Sampai nak pegang pun sakit. Tapi sekejap je

Aah sy mmg sakit breast pegang kuat skit mmg rasa nk nangisla tp lps sbln elok dah

10mo ago

sakit breast time delay period dah ke atau time period sepatutnya dtg?

sy biasa saja, rasa nak period je tapi xperiod pun baru cek upt

Saya breast rasa sensitive sebab nk period

after period delay bru sye rse breast sensitif...

10mo ago

nanti sy cek. lewat 2 minggu baru cek. harap ada rezeki 🙏 doakan yaa🥰

Iya, dlm second trimester baru hilang

10mo ago

dah ngandung bpra weeks rasa breast sensitive tu sis? sorry banyak tanya pula😂