Susu formula x sesuai

Nak tanya sikit.. Ibu2 yang anak2 minum susu formula.. Berapa lama ibu2 ambik masa untuk tahu anak x sesuai dgn susu yang dia minum? Macam mana ibu2 detect? #ingintahu #firstmom #seriusnanya #pleasehelp #firstbaby

1 Balas

ada yg dpt detect cepat dan ada yg detect lambat. mcm sy 1st baby try minum susu freanleaf on the spot baby muntah. 2nd try s26 dah nk dekat 5-6 pack baru detect batuk berkahak (byk kali juga bawak baby g neb utk cairkan kahak). 3rd try ducth baby 4-5hari lepas try baby cirit birit. then trus pergi klinik. klinik advise minta tukar susu rendah lactosa. baru okay.