Pengalaman bersalin di kampung

Nak tanya siapa ada pengalaman bersalin kat kampung ? Nak kena balik kampung kandungan berapa minggu sebenarnya? If saya nak balik kampung 39 minggu okay tak ? Instinct saya kata lambat keluar jugak baby yg 3 ni, anak 1 2 lambat keluar. Perlu ke checkup kk kat kampung sebelum bersalin. Kalau tanya misi kk ofcourse lah cakap suruh balik sebulan sebelum kan. Tapi saya punya situasi ni 'tersepit' tak boleh balik awal sangat. Saya duduk negeri lain takde keluarga takde sedara nanti bila bersalin takde org jagakan anak memandangkan suami kena urus saya keluar masuk hosp nanti kan. Tapi kalau balik kampung awal katakan 36 minggu, saya pulak takde kenderaan and org jagakan anak2 saya (parents tak berapa sihat). So susah nak pergi checkup nanti. Boleh tak bagi pendapat, jangan marah2 ek 🤣 saya pening skrg ni nak balik minggu berapa sbb keadaan saya yg tersepit ni.#seriusnanya #ingintahu #pleasehelp #firstmom #firstbaby saje letak # first baby tu sbb nak bagi naik kat feed kalau tak takde org jawab nanti 😅 ni baby ke 3 dah.

5 Balas

boleh ke tayah checkup kk kampung saya plan nak balik 3 hari sebelum due date? saya ikut hubs punya cuti. nanti pun kalau hubs punya cuti dah habis seminggu saya ikut balik rumah dalam keadaan pantang2 tu 😅 tolong jawab kan please

6mo ago

up nak tahu jugak