Susu Frisolac AR

Nak tanya, siapa ada anak yang minum susu frisolac rumusan khas utk new born ni? bancuhan susu memang susah nak larut ke? penat goncang tak larut²..pastu susu memang agak likat sedikit.ke drpd susu lain?kalau anak kurg sedut botol susu tuh susu tak keluar².. beli sebab ramai kata sesuai untuk baby colic, sembelit & muntah²..baru cuba sehari..xtau okay ke tak..

Susu Frisolac AR
5 Balas

sama mcm enfalac baby/ enfalac GE. similac pon mcm tu. lps bcuh saya rendam dlm air suam dari luar btol.ank saya colic dgn gassy juga.pyh popo kalu x popo shri mesti dia mlm tido bunyi smpai laa dia bgon. saya try enfalac GE skang. alhamdulilah serasi. tido xde bunyi. popo pon shri skli. kdang 2x shri.

4mo ago

time nk popo dia bunyi2. selalunya waktu tdo mlm smpai esok pagi. stiap 5/10min bunyi. kaki angkat keatas. rmai ckp baby bunyi biase tapi kalu kaki keatas tu bby gassy tu.bile dia popo baru malam tu tdo dia senyap.

Nak tau juga jawapan kpd persoalan mommy nu