28 MINGGU 3HARI

Nak tanya . Saya first mom , so tak tahu sangat . Saya bekerja dan dah mula kene kira tendagan byi . Kalau waktu siang baby kurang gerak tu normal ke 😅 and macam mana nak kira tendangan dia 😅😅 saya dah makan manis minum sejuk da goncang perut pon die rilekk lagi kat dalam 🤣 kalau tengah ii malam kemain aktif 😅#firstmom #SeriusTanya

2 Balas

siang tuu sis puas hti x gerakan dia? klau rse puas hti, letak je nk dkt² pkul 9 .. tp still monitor, klau mcm terlalu kurang gerakan tu, bru sis gi pac bgtahu bby kurang gerak.. mcm sy pun buat cmtu hritu, cuma beza sy xkerja, but still dia tidur siang, mlm bukan main aktif .. n time 34weeks sy warded sbb rse mcm mmg xde gerak lgsg .. doc akan sruh warded, n dorg monitor perkembangan bby kita, kita dh puas hti bru dorg discharge 🤗

7mo ago

yups kita tidur 1, n lgi 1 klau kita buat kerja mmg dia lgi sedap tidur, sbb kita bergerak, so duk dlm tu dia rse mcm buai taw, sedap je .. n mlm dia aktif sbb kita xde pergerakan, dia rse lain .. 😝

Selang 15 min dikira 1 pergerakan, start 9 pagi 9malam(12 jam) saya dua kali mengandung kira gitu..kebiasaannya dalam kul 4 petang lebih dah 10 kick..kadang tu kita kerja ni banyak gerak tu yg tak perasan baby punya pergerakan..kalau kerap mengeras bagitahu doc ke nurse sebab boleh jadi false contraction..