minyak panas/angin

Nak tanya.. Saya baru 6 week pregnant tp bila mlm jer perut sakit, mungkin angin.. Boleh ke kalau saya sapu kan minyak panas pd perut?

10 Balas

blh sapu dik, tp jgn smpai bwh pusat. memadai atas pusat sampai ke dada. akak dulu tkut tp mak mertua akak tlg urutkan sikit2. tu yg akak tahu.

5y ago

Ok kak.. Tq utk info.. Skrg ney mlm2 sapu kt blkg jer

Sy sapu minyak yuyee kt ulu hati tu dgn pinggang blkg.. Ok jek.. Dri ank first,second now preggy no3.. Alhmdulillah xde pape..

Dr sy bagitau boleh je sbb sy kena angin sampai kembung perut. Tp jgn sapu dekat kawasan bawah pusat je. Pinggang sipi2 je.

Xboleh sapu2 ape2 kat perut better tnya doktor nanti tpi mmg xleh sapu minyak angin kt perut

Kalau saya letak cool fever atau kain celop ngan air sejuk..baru sy bole lena...

Saya almost setiap hari sapu minyak telon (yg utk baby).

Same dgan saya..saya pkai minyak baby

X blh.. Usap² je.. Baca² doa sikit.

Sapu biobax pun ok produk nature

Sy xbrani nk sapu ubat2 apa, nk urut pn xberani..kalau rs sakit tu sy gosok2 je, doa atau zikir..lps tu ok..kalau rs berangin jgn baring, duduk skjp..