minum kopi

Nak tanya.. pregnant 11 weeks boleh minum kopi tak? tiber teringin😂

4 Balas

sy minum sis tpi dlm kuantiti sedikit asal merasa jak.. nurse dan doc xgalakkan sebab kopi menyekat penyerapan zat n vitamin. If sis mkn asid folic doc galakkan after 2hrs minum kopi or teh baru mkn ubat.

Ikut panduan doktor, boleh minum tapi tak boleh lebih daripada 200mg caffeine sehari. 1 cawan nescafe tu tak silap dlm 95mg, espresso shot 90mg. Jadi adjust2 lah supaya jgn terlebih had

Paham2... Kdg teringin kan.. Sy pulak hantu stabak.. Ni bila pregnant, mmg lps dpt tahu je pregnant sy tutup mata dah dgn stabak tu... Tggu da besar sikit kot.. Mcm 5 bulan keatas ke

Saya pun ada teringin gak..minum guna sudu je..dalam 4/5 sudu je buat rasa-rasa..bolehlah daripada tak dapat 😂