Cervital cerclage

Nak tanya pengalaman mummy2 ada tak yang buat cervital cerclage..boleh kongsi pengalaman sikit tak..ok tak sampai baby deliver..

8 Balas

saya xde pngalaman cerclage tp hampir2 kne buat jgk tp sy plih arabin , sy Kate nk try arabin dlu , doctor ok tp risiko arabin lbih tinggi la , alhamdulillah sy psang arabin 19w n skrg dah 34w , 36w dh blh cabut , xlame dh , sy bt keje mcm biase , lasak jgk , tp konsisten insert ubat kut bawah tu . mgkin atas org , ade yg sesuai arabin n ade org sesuai cerclage , tp arabin bnyk kluar keputihan la tu yg xdaya smpai positif GBS , tp ok je skrg ni .

5mo ago

Aamiin..sis pon same , 35w kne swab smule utk tgk ade gbs lg ke x Klau ade nk bersalin nt dia on antibiotik , pkir yg baik2 je ye sis , moge kite same2 dipermudahkn , Aamiin🤲

kandungan ke2 sy kena cerlage...tp kandungan xdpt selamat ..kluar 19w... kali ni pregnant ,16w dh buat cerlage.. stakat ni alhamdulillah ,jage pergerakan,jgn tunduk,jgn angkat brg berat, & doc ade bekalkn ubt insert progestrone ..

7mo ago

kalau awk ade pregnancy belt..elok jgk pakai...bg sy lg selesa la...rse xberat kt bwh perut ... gi appointment klinik /hospital pon sy pakai je...

nak lebih baik info awak follow fb doctor imelda balchin pakar o&g. info yg awak nak doctor ada share dn awak boleh join group persatuan ibu2 yg buat ikatan mcm awak

7mo ago

most wc 😊

awk.apa khbr?.mcmana skg... sy pun khilangan 24weeks sbb rahim trbuka awal...lpasni kalau preggy kene buat cerclage jgk

2mo ago

sihat awak..saya buat cerclage masa kandungan 17 weeks..plan nak buka 36 weeks..tapi baby lahir 33 weeks sebab pecah air ketuban..baby dekat ward 15 hari now nak masuk 3 bulan dah awak..doakan kami kuat tau..

assalamualaikum...mcm mane keadaan awak skrg ?

4mo ago

15 hari baby dekat ward..berat baby 2.02 drop ke 1.96..

maksud risiko lebih tinggi tu mcm mna?

awk dh buat cerlage ker?

xde pengalaman