Perlu ke tambah susu step 1 untuk baby 8m+

Nak tanya pandangan semua,saya suri rumah sepenuh masa dan fully breast feed baby lelaki umur 8m+ berat 8 kg,baru2 ini suami mencadangkan saya supaya memberi susu formula kepada baby disebabkan oleh mil dan kakak ipar suruh guna kerana anaknya juga consume susu formula dan breast feed serta suami khuatiri anak saya tidak membesar dengan baik,adalah disebabkan anak saya kerap bagun menyusu di waktu malam sekitar jam 12 pagi sehingga subuh,jadi di sini saya ingin pendapat anda apa yang anda fikirkan?

2 Balas

1) BMI baby okay x? nurse ada bsg ke tentang berat badan baby awak? 2) baby dh makan kan? jangan tengok pada susu sahaja. tengok juga pada pemakanan baby. baby mkn mcm mana? 3) polar tido baby awak okay x? 4) awak tahu tak. bila baby menyusu tengah mlm ni la paling bagus. sebab hormon prolaktin sgt tinggi pd sebelah mlm. baby awak dpt je susu yg cukup dn tak perlu pon campur susu. 5) awak kena tahu if awak nak intro susu fm. awak kena try n error. sebab semua baby penerimaan dia xsama ye. awak kena alert dgn tnda2 alahan susu fm dkt baby. bila awak start intro

1y ago

most wc awak😊

Terpulang pada sis.. Kalau sis ok nak fully breastfeed, berat baby pun ok, mkn pun ok.. teruskan la breastfeed x perlu formula.. Tp klu sis nak cbe formula pun ok.. Tp slalunye klu baby da biasa breastfeed, dyorg akan tolak formula..

1y ago

Tq ye sis 👍🏻