27minggu 3hari

nak tanya normal ke kalau 27week jantung berdebar rse mcm xckup nafas..risau sgt nii sbb xpnh mcm ni#seriusnanya #firstbaby #pleasehelp

5 Balas

Sama mcm sy. sy 25w rasa mcm kat salur nafas tu dtg mcm xselesa berdebar pun ya, tp xlama 2,3 saat lepas tu hilang. tp kerap sgt jadi. Tengah duduk2 saja pun dia dtg. Tnya doc kata normal. Risau laa sbb jadi xslesa berdebar gtu

1y ago

aah sis, samalah mcm sy.. kdg duduk ttbe nafas rse mcm tercungp. tp ble tnye org yg ada pengalaman. dorg kata normal sbb baby nk membesar

tengah alami skrg 27weeks ++. rse sebak dada dan sakit dada mencucuk-cucuk, jntung laju 100 keatas.. rasa nk pecah dada + positif covid-19 pula 😪 semoga dipermudahkn urusan kita.

1y ago

allahuakhbar positif covid ke sis? jga diri ye sis inshaAllah smoga yg baik².. aamiin

Kalau berdebar, tidak ada pengalaman. Tapi kalau rasa susah nak nafas sebab baby membesar tu memang ada

1y ago

nk tdur pun ssh, xthu posisi mcm mne okey.. 😭rse nk nangis jee

kalau saya kadang2 berdebar, cepat penat sebab hb low.

1y ago

ohh yeke.. saya last minggu lepas checkup itu je first time hb low. tp bila sy tnye kawan² dorg kata mmg akan rse nafas tercungap sbb baby mkin besar.. nak kan sy trimester 2 terakhir.

P klinik sis. Boleh jadi pulse rate laju