Cramp bahagian rahim

Hi nak tanya normal ke hari hari cramp bahagian rahim sampai kebas ke betis & kaki? Ada satu malam dia cramp sampai sengal ke pinggul. Check upt +ve, lepas buat kira2 dah nak masuk 5 weeks. #1st_pregnacy #firstmom #ingintahu #bantusharing

2 Balas

normal selagi cramp tu dtg dan pergi. klu makin kerap dan berpanjangan, bykkan rehat... berjaga2... dan klu ada pendarahan dri sikit2 lpstu mkin byk... cpt ke klinik utk check... cramp yg mild dan bertmbh2 mcm senggugut tu dan xberkurg pn dri hari ke hari.. disertakan dgn bleeding.. slh stu petanda kndungn nk kluar / tak menjadi... ni penglaman sy pd kandungan yg lps, tak mnjdi...

Awal2 mmg ada rasa cramp…normal sbnrnya, siap pakej lenguh kki sgt..tp kena alert jgn ada sebarang spotting je