Normal Atau Tidak

Nak Tanya Normal ke Gusi Berdarah Dan Bengkak , Takut Juga Takda Pengalaman First Baby . Terima Kasih

10 Balas

Haah normal. Masa preggy kena optimakan lagi penjagaan gigi. Pengambilan kalsium mesti cukup, preggy ni kita hilang banyak kalsium. Klo perlu jumpa dentist, better g sblm trimester ketiga.

Normal gusi dan hidung berdarah masa mengandung. Tapi seeloknya sila buat rawatan. Saya baru je lepas settle cek gigi. Takde darah lgsg dah 😁

Boleh buat scaling di klinik gigi. Pilih klinik swasta sbb hari tu sy pergi KP x berapa bersih.

Sy ms hamil rajin bengkak gusi dn berdarah jga.. Tp dh lpas bersalin ni dh xda..

normal sbb bby amik calsium ... byk minum susu atau pil calsium

gi jmpe dktr yerr..jgn d biarkn klau gusi brdarah

kurang kalsium sis..bykkan minum susu

Macam mana nak tambahkan kalsium ya ?

Minum lebih susu.

normal