Suhu badan sentiasa rasa panas

Hi nak tanya, normal ke dlm trimester pertama suhu badan kerap rasa panas? Kadang-kadang panas yg buat sakit kepala dan badan rasa lemah/tak larat. Tapi tak ada la sampai rasa seram sejuk tu cuma tak selesa. #firsttimemom

8 Balas

ya awak normal. bukan 1st trim je wak tp sepanjang pregnancy 😅. Sy ni pun klu mengandung bape kali repeat mandi dah ada la 5,6x sehari. Kadang tu pasang aircond pun panas lg nak2 lps solat. Mengalir2 peluh haih 😅

normal sis. sebab badan kita tengah buat banyak sangat kerja. basically macam PC overdrive, kan nanti CPU tu panas haha. bukan first trimester je, sampai habis pregnancy nanti pun normal macam tu 😅

normal. sbb tu kita biasa tgk org mengandung ni ada time nak sejuk jeee... bila cuaca panas tu, mula laa tak selesa jadinya.

Normal sis. saya dalam sebulan ada 2/3 kali demam 😂 tapi sekarang dah oke

Normal tp sakit kepala tu klu sy tanda hb turun. Bykkan makan zat besi

normal sbb perubahan hormon

Normal saya pun sama

normal