Sembelit Atau False Contraction?

Hi nak tanya , normal ke dah 34 weeks 3 days sembelit teruk ? Saya dah seminggu tk buang air besar . Tapi perut selalu sakit . Ad org cakap bukan sembelit tapi false contraction. Saya confius . Tapi perut sakit mcm nak membuang, smpai bilik air tknak pulak membuang. Sehari 3/4 kali jugak ulang alik toilet. Sampai satu tahap nanges keluar toilet 🥺 sepanjang sakit perut (time sakit hilang) baby okey je gerak gerak. Ad yg arif pasal ni tak?#firstmom #seriusnanya

7 Balas

Sy pn pernah sembelit teruk n jd buasir masa anak 1st. Sy beli ubat je kat farmasi. Fuhh cair je najis keluar.. Legaaaaaa

8mo ago

blh sy tahu ubat ape ye?