21 minggu

nak tanya normal ke 21 minggu xdpt rasa gerakkan baby, sy xpasti baby tu gerak mcm mne sebab anak first kan..

102 Balas

Nak tanya.. Baby gerak dlm perut.. Same tak rasany mcm perut ade angin.. Setiap kali baby gerak.. Rase angin brjalan2.. Ke memang angin..🤣

Saya pun sama. Belum lagi. Mungkin kulit tebal kot. Tapi baby bump dah mula nampak. Scan pun baby active dalam. Mungkin week akan datang kot

Sama la sy 21w5d..xrasa sgt dia gerak.... Rasa mcm tik tik cmtu jek😁.... Da lupa sbb lama xpregnant... Hmpir 10thun jarak dgn abg dia ni

Cuba selalu gosok2 perut,communicate dengan baby, dia boleh dgr dh tu suara kitaa. Time tidur,bangun pagi biasanya time aktif dia. Cubalah

sy ank 1st . 19 week dah rasa gerak² halus . masuk 21 week bby gerak lg aktif trutama lepas mkn, masa baring² rehat n masa nak tidur .

sye dpt rasa mmula bby gerak 20 week.....mula tu trkjut,ank first,skrg lg kita rhat n bring lg rancak dia brgerak..... alhamdulillah

normal. sbb sy masa anak sulong pun xdpt rasa gerak dgn jelas. ni yg no 2 16week dah rasa slo slo tp skrg 21week mmg kuat sgt gerak

Normal sis , saya ni dari 19minggu lbih bby dah gerak , skrg makin kuat , bkn halus ii tp da kuat dah ni walaupun perut kcil🤣

saya pon, rasa bby punya jantung jer.. nk kata aktif gerak tendang tu tak sangat.. bahaya ke tak yer ? risau pulak rasa😔

Sama macam saya dah 22week belum rasa lagi apa apa

3y ago

sy pun sis...sy 21minggu 1hari sekarang, gerakkan halus je..kadang2 tu, berapa hari langsung tiada rasa apa2...sy dah mula risau...nasib baik banyak mama2 ramai yg berpengalaman macam ni...ehhehe