rasa ngilu n berdenyut

Nak tanya mummy² semua normal ke kalau baru preggy 18 weeks tp dok rasa ngilu n berdenyut dekat kita punya ari² n rasa tu lebih kurang mcm time kita period or nak bersalin. Sbb biasa time ngndungkan anak sulung n kedua bila hujung² nak dkt tarikh due je dok rasa . Ni awl preggy da rasa . Mtk pendapat .

7 Balas

kebanyakkan sekarang alami masalah yg sama .. kdg cekang sgt2 . tpi Alhamdulillah xdak apa2 jadi .. skrg pn dah 31week .. mgkin disebabkan baby nak membesar

sy skrg dh 30week .. dan msa 18week dan sblum pda tu pn mmg terasa sakit .. bg sy normal sbb bby nk mmbesar kn .. tp klaw rsau boleh refer dktor

Sy pun 18 lbh.. Tgh merse skrg.. Start xslse di ari2 bile bby dh mle grk slow.. Kdg2 jelh rse skit.. Bile batuk atau bersih rse skit jgk sikit2

Sy pna baca,, sbbnya perut/anak nak membesar sbb tu sakit mcm berdenyut2,, sy pun sama. Tp kalau teruk sgt elok dptkan nasihat doktor.

Sy pun pnh rse.. tp mse 1st trimester.. tnye doc, asalkan xde bleeding xde ape nk dirisaukan

5y ago

Ouhh okay . Tulah risau jugak sbb pelik awal ngndung dah rasa camtu 😀

Saya mengandung anak ke-2 ni rasa macam tu dari 1st trimester 🤰🏻now dah 27w.

normal sis..sya pun mcm tue n skrg dh msuk 24weeks pun msih rsa ngilu2😊