Pergerakan semakin berkurang

Nak tanya mummies semua, normal ke semakin dekat dgn due, pergerakan makin kurang. Maksudnya kalau dekat catat carta pergerakan buku pink tu, dulu pukul 1 lebih dah setel 10 pergerakan, skrg ni makin lewat pukul 2 lebih nk dekat pukul 3 pulak. Normal ke cmtu? #FirstTimeMommy

1 Balas

hai mommy. bila dah hujung ni kadang² baby bergerak tp mommy tk perasan sbb ruang dah makin sempit kan tp tu normal. yg tak normal kalau baby memang sangat kurang bergerak. maksudnya kalau biasa pukul 1 dah settle 10 kicks tp kalini pukul 3-4 pun belum complete. ha ni terus je ke hospital.