ANAK 4BULAN SUKA GOSOK MUKA

Nak tanya mommies , normal ke baby suka gosok mata & hidung ? Baby saya suka gosok sampai merah2 teruk muka . Bukan time mengantuk je dia suka kadang2 takde sebab pun #pleasehelp #firstmom

3 Balas

Normal awak. Mungkin itu habit atau anak awak dah jumpa benda baru pada diri dia. Tapi perhati sama muka anak. Ada kesan gigitan ke, ruam ke, kalau takde sebabnya macam yang saya terangkan di atas 😊

2mo ago

betul.. walaupun sikit

anak awak dh ok ke? anak sy time nk tido mmg sebiji mcm anak awak ni, sampai dia marah sendiri la, sy dh check ruam tkde apa semua tkde..tp bila lena dia statik je tido

2mo ago

if time ngantuk nk tido dgn time tgh tido active sleep tu normal je, cara dia tenangkan diri.. walaupun kadang extreme 🤣

Normal . Its part of baby learning process.

2mo ago

Yup. Awak follow FB/IG babylanguage. Ilmu tidur bayi.