Keluar jenjalan

Nak tanya mommies kat dalam ni. Korang bawa baby keluar jenjalan pusing2 taman or kemana2 seawal berapa bulan ye? #bantusharing #firstmom

7 Balas

Kalau keluar jalan lambat juga sebab baby lahir sebelum pkp huhu. Better tengok bila mommy yakin boleh handle (dari segi penyusuan dan keadaan baby). Kadang kat rumah baby okay tapi bila keluar anak tak selesa lah. Kalau keadaan tak crowded 3 bulan boleh dah bawa keluar tapi kena beringat lah sekarang masih ada covid dan virus² yang lain

habis pantang otw balik rumah sndiri singgah ikea 😄. pegi awal2 pagi pukul 9.30 so org tak ramai. saja rehearsal tgk baby meragam x klau bwk keluar. mmg pilih tempat berekon.

jejalan p pantai ambik udara segar lepas habis pantang 40hri...mak ngan ank pun nk udara segar..alhamdulillah baby ok sgt...time nyusu masuk keta blik.

Masa kurang 3 bulan tu pusing2 halaman rumah je , bila besar skit baru bawak keluar mcm pergi mall ke

Lepas habis pantang tp jgn ke tempat yang byk orang. 👍

lepas pantang boleh dah..tp ikut keselesaan sis..

😂 dri pantang lagi dh curi2 keluar wkwwkwkk