Face mask and face shield

Nak tanya mommies, bila bawa newborn babies ke hospital/klinik untuk follow up appointment, ada yang bagi baby pakai face mask atau face shield tak?

4 Balas

Sy dulu bersalin masa pkp masa anak ke3, Xpernah pulak nampak bby newborn pakai facemask, kalau face shield tu ada la sbb myb x melekap sgt pd bby. Lgpun kesian kt bby klau pakai face mask, sbb melekap mcm tu kan. Kalau sy dulu x pakai kn pun, yg sy buat muka anak jangan di hala ke org, sepanjang kt klinik, sy hadap muka bby ke sy je. Lepastu cover muka bby sikit dgn kain napkin ke, bukan tekap dgn kain tau. Kalau tekap nnti, x pasal2 lemas karang.

Tak pernah pakai. Saya checkup kat hospital swasta, anak saya and baby yang lain pun takde yang pakai face mask/shield.

Takde sis. Sbb baby mmg ngn kita je. Tp kalau awk nak pakaikan ok je

2mo ago

ok je baby newborn pakai facemask? awk dah tanya Dr baby boleh pakai facemask ke tak? jangan pandai2 bagi nasihat sendiri.

Newborn xboleh pakai face mask.