Overdue edd 27/9 redd 3/10

Nak tanya mommies , ada tak mommies yang pernah overdue last scan berat baby 3.6kg . Boleh tahu dapat bersalin normal tak ? Ada tips tak untuk rangsang bukaan , dah ikhtiar macam macam cara . Tapi tetap tak jalan , doktor cakap kepala baby dah masuk laluan cuma tunggu masa je ! 😞 #firstmom #firstbaby #pleasehelp #bantusharing Update : 28/9 Pagi dah start rasa contraction kerap , pukul 12 keluar tanda lendir coklat tapi sikit so tak pergi hospital lagi . Pukul 8 keluar lagi tanda coklat banyak , terus contraction makin kuat terus pergi hospital . Sampai hospital ctg contraction sikit je , check jalan baru 1cm . Misi kata “ awak boleh balik sebab baru 1cm , untuk awak anak sulung 1cm ibarat jalan belum buka lagi ( 0cm ) “ . Sampai rumah contraction dah start slow lepastu hilang , pernah dengar orang cakap kalau 1cm boleh jadi jalan tutup balik . Betul ke ? Saya taknak sampai kena serah diri , tapi kalau dah keluar tanda macamtu agak agak dalam berapa hari ye boleh bersalin ? 🥲🙏🏻 #ingintahu #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

1 Balas

Sy last scan 3.2-3.4kg. , bsalin bby 3.37kg. Overdue 7 hari. Sy xd rezeki normal sbb progress slow even dh induce.