MASALAH SEMBELIT

Nak tanya momies, nak makan buah apa utk elak sembelit? 10minggu pregnant ada masalah sembelit, normal ke?#ingintahu

2 Balas

Kena makan buah yg buat awak lawas. Kadang ada buah ngam untuk lawas kat kita, orang lain tak lawas... Ermmm.. Saya pun tak ingat buah apa yg buat saya cepat lawas. 😅 Sbb dah jarang makan buah sbb saya kawal gula dlm darah. Tapi makan kekacang buat saya lawas. 😀

Saya pun 10minggu sekarang ni. Makan buah naga, apple, oren dan mangga. Alhamdulillah takde masalah sembelit