Bersalin kali kedua

Nak tanya mom2 dalam ni mcm mn pengalaman bersalin anak kedua? adakah rasa takut spt 1st bersalin atau santai je sbb dah berpengalaman. sebab ada org cakap bersalin jarak dekat okay mudah & xsakit. ada tu kata kalau jarak 5/6 Tahun sakit bila bersalin lagi.##pleasehelp #bantusharing #seriusnanya

2 Balas

mmg brbza n sntai je🤭🤭sbb dh tau skit dia mcmne...sy ank slong dlu xde bljr lgsg psal brslin ni..btol2 g brslin je...teran smua xthu...smpykn ank dh duk kt bwh dkt 40 mnit kuar msuk kuar msuk .kuar2 xde suara sbb dh lmas..tp alhamdulillah pnjg umurnyer skrg dh 5 thun..skrg adknyer dh 6bln lbih..mse mgdung ank ke2...sy btol2 bljar psal cra brslin,pnfsan..bljr kt youtube...mse ank kdua plak brslin kna induce drip air tu...jd mmg tba2 trus skit sgt la..tp sy brtnang je n zkir xbrhnti smpy bby nk kuar...kli ni alhamdulillah dpt mrse bby kt bdn...

pd sy,msti la takut.berdebar2 bila makin dekat nk bersalin.wlau pn da de pengalaman.sy lg la,setiap ank jarak 5tahun.takut dia lain mcm.itu sy tau🤭