Sangkut BP tinggi di usia kandungan 37week3days

Nak tanya macam mana nak turunkan bp yang tinggi ?#seriusnanya #firstbaby #ingintahu #pleasehelp 😩

3 Balas

saya sis.. due 18/1 tp dah kena serah diri 38w 3/1 planing utk induce.. semoga d permudahkan..dktr on ubat time 34w.. dah gtau dktr tggi time kat klinik je.. kat rmah ok.. dktr xnak amik risiko.. dia trus on ubat and dah ada surat admit wad.. risau jga..doakan saya ya d permudahkan..aminnnm YA ALLAH

2y ago

insyaAllah semoga dipermudahkan segala urusan

sllunya susah. mmg kena mkn ubat je. bykkn rehat. jaga mkn. n kemungkinan besar kena bersalin awal masa 38 weeks kena induce sbb sy ade kawan kena serah diri awal sbb ade darah tggi

2y ago

mgkin sbb awak kena dah dlm mggu baby dah matang. kawan sy kena start bila dh masuk 28w. sbb kwn sy tu pun bp dia kejap tggi kjp rendah. mmg follow jela ape klinik suruh mkn

Banyakkan berehat. Kurangkan makan makanan yang masin. Minum air putih byk byk. Stay hydrated. Pastikan cukup tidur.

2y ago

thankyou sis 😊