Luka bersalin berdenyut

Nak tanya luka bersalin sy berdenyut teruk. Normal ke? Atau dia bernanah ?? Macam mane nak detetct?? Saya baru bersalin 10 hari. Normal ke masih berdenyut? Ape perlu lakukan? Sakit sgt. Mungkin sebab kuat batuk dan sembelit haritu 😭😭😭 #pleasehelp #seriusnanya #firsttimemom #bantusharing

8 Balas

try awak cek luka guna cermin ..kena beranikan diri utk tengok keadaan luka kita sama ada elok tak ..atau mungkin awak tersilap mkn ke ,mcm sy mmg tak blh mkn ayam & sayur² tertentu , Klau mkn ayam luka jd bengkak & gatal ,sayur & ikan pun kena berpantang jgk ..then sy dlm masa berpantang mmg mkn pil utk elak sembelit ..

saya berdenyut sebab salah makan. then telan panadol yg hosp bekalkan sebelum discharge.. okay dah . so dah x makan dah apa yg buat denyut tu.. nurse check jahitan time lawt kata okay je

sy pon same cm mommies lain.. klo mkn ayam, telur or yg gatal2 mmg berdenyut.. pastu mkn la panadol bru reda sikit.. lg 1 kurangkan bergerak

Kalau saya tngok kt cermin .. kalau nurse dtg saya suruh dia check kn jahitan ..

Pergi clinic utk check sis. Takut infection, nanti melarat lagi sakit tau

pergi ke klinik suruh misi Chek kan..sbb mana tahu ada masalah ..

klu sye salah mkn, memg rse bdenyut.. dlm 1 hri jgak..

pergi cek