lepas bersalin

Nak tanya lepas bersalin darah tu keluar berapa lama?? sy drah tak kluar bnyk dah.. cuma kluar mcm lendir tu.. n pncuci apa yg ibu2 guna?? #Pantang 10Hari..

4 Balas

kebiasaan darah nifas 40 hari. ada jugak yg kurang drpd itu max 60 hari. if ada gap bersih 15 hari dalam tempoh ni, kemudian keluar darah lg itu dikira darah haid. lendir tu mungkin campuran mucus keputihan. seeloknya menggunakan pencuci yg natural

maksimum nifas 60 hari dlm islam.. jgn guna sabun apa2 pun utk basuh kemaluan.. sbb masih baru lagi luka risau tertetas benang atau jangkitan kuman.. cuci dgn air biasa shj tp pastikan bersih..

nifas selalu 40 hari

sy 2 minggu nifas

4y ago

ada kluar mcm lendir tak sis?