folic asid

Nak tanya lelaki boleh makan tak folic asid?tok merancang ade baby?sbb dah 2kali gugur

7 Balas

Hai puan, folic acid bkn ubat perancang/kesuburan ya. Itu ubat utk persediaan jika ada baby dlm perut. folic acid tu yg bantu pembentukan tulang n otak baby di awal kehamilan agar tak blaku kecacatan. Folic acid perlu di ambil utk wanita yg rancang hamil sbb kita xtau berapa lama baby ada dlm perut sblm buat upt test. Jd suami x perlu ambil.

4y ago

Ok2 puan terima kasih 😊

Boleh sis tak ada masalah. Sy juga syorkan suami isteri amalkan madu. Dan amalkan makanan sunnah lain spt kurma dan hibatus sauda. Suami boleh consume air barli utk pekatkan mani. Dan jgn pakai seluar ketat lagi memanaskan kerana boleh mempengaruhi kualiti mani juga.

suami sy ambik folic acid.. sbgai lgkah merancang.. x salah pun mncuba..

Jika saya, suami pun amalkan folic asid

4y ago

Ok puan,terima kasih

bolehh takda masalah

4y ago

Ok puan terima kasih

bole

Boleh juga

4y ago

Ok puan terima kasih