Keguguran atau Haid ?

Hi, nak tanya laa saya last period 7/6/2021. 20/7 buat test upt tapi negative.. minggu lepas 27/7/2021 ada pergi klinik buat scan doktor kata tak nampak apa tapi rahim dah mengembang.. harini keluar darah berketul besar ibu jari kaki.. bila pegang mcm keras dan kenyal.. nampak macam bentuk uri pun ada.. apa maksudnya tu.. saya keliru laa tak tahu nak buat apa, patut pergi klinik check ke ? takut malu je, rupanya itu darah haid. minta tolong bagi pendapat saya tak tahu sbb first time haid lewat mcm ni. #ingintahu #pleasehelp #firstbaby

1 Balas

Hai, utk kepastian boleh je pergi klinik bawa dlm plastik nnt hantar makmal. Makmal boleh cek apa tu. Saya pun pernah juga gugur tp x bwk pergi klinik pun. Sebiji bentuk kacang merah tapi lagi besar. Tak cukup sebulan lagi.