Buntulah mcmna sbb firstbaby

Nak tanya la kan..sy pregnant 4w5d.kelmarin sy pergi klinik buat pengesahan pregnancy blum nmpak apa2. semlm pula ada spotting,rasa cramp2 tp da tnya dktor kata normal dan spotting tu tggu darah tu stop baru cek upt semula,samada result +ve atau -ve.kalau takde,takde la sbb skrg ni pun scan xnmpak apa2 lg kan.mmg tak boleh buat apa. Mmg mcmtu ke? Mlm td darah da byk,blum cek upt semula #pleasehelp

8 Balas

Yup betul. Awal2 pregnant kalau scan memang tak nampak apa2 lagi. Cramp perut tu normal untuk awal kehamilan tapi bleeding tu yang tak normal. Tapi sebab belum nampak baby lagi, dr pun memang tak boleh buat apa. Darah dah banyak mungkin chemical pregnancy. Kandungan tak menjadi dan dia akan turun darah macam darah period je.

4mo ago

Ubat kuat rahim biasa dr bagi bila spotting atau bleeding di awal kehamilan yang dah nampak janin bila scan 😊 ataupun yang pernah gugur sebelum ni.

betul. takut chemical pregnancy. tak semua mommy awal2 boleh nmpk kantung. mostly masa usia kandungan masok 6@7w baru nampak kantung. nak nampak baby dan heartbeat klip2 masa usia kandungan kita 8@9w dan keatas

terima kasih semua yg kongsi jwapan atas persoalan sy.sy dah cek upt result dah negatif.dapat la merasa bahagia skejap, suami doa2 tgn kat perut.doakan sy supaya mudah mengandung dan sihat.ttc lagi🥲

4mo ago

semoga allah kurniakan zuriat buat awak tepat pada waktunya. aamiin aamiin ya mujib❤️

kalau darah turun mcm period masa 4 weeks, itu chemical pregnancy. Biasanya disebabkan kromosom atau embrio tu sendiri. Rmi je kena chemical pregnancy ni

Test upt balik semula. Kalau masih positive ada rezeki tu. Pengalaman saya bleeding banyak baby tak survive dah

Chemical pregnancy kot. Sebab bleeding banyak kan. Sabar ye awk. Semoga ada rezeki lain Allah bagi🙏🏻

ye btol.. bru2 nie memg x bley wat pape.. klu da bleeding, mgkin kndungn x mjadi.. chemical pregnancy nie..

betul