Sakit bahagian bawah

Hi. Nak tanya la. Hmm. Saya dah 36w 2d and bila jalan, nak tidur je rasa ngilu kat bahagian bawah. Adakah tu tanda nak bersalin? Tapi dia datang kejap kejap je ngilu tu

1 Balas

ngilu dekat bawah tu atau area peha or ari2 tu orang panggil pelvis pain sis. sakit tulang kemaluan sebab kepala baby dah ke bawah so macam pressure bahagian bawah la. tak lama tu nak bersalin. sis rajin2 bt exercise yang dkt youtube. semoga dipermudah urusan.

2y ago

ya betul macam nak pecah kemaluan kalau nak tukar position tidur. kalau baru lepas baring nak berjalan tu haha teruk saya sampai jalan penguin, perut pun makin besar. rasa nak bersalin sekarang je😂 saya harini dah 36weeks 3 hari. sakit pelvis tu saya dah kena dari 20weeks time tu tak sakit sgt. skrg seksa. sis minum susu juga boleh kurang sakit tulang tu sbb susu ada kalsium. ni semua tips dari doktor masa saya checkup. 😘