Period ke pregannt

Nak tanya konfius sikit..sy da period 3/11 lepas. Period tak banyak mcm sebelumnya.hari ke3 sikit tompok2 je tp ari2 kiri sakit.harini pula hari ke 4 da kering..pagi2 lepas subuh td saja buat upt,samar2 plak..tak tahu valid ke tak atau hormon period lg bole dpt samar2 ke? Rasa mmg xlogik pregnant sbb da kluar period. Tanda2 pcos ke??#ingintahu

6 Balas

try test lg esk atau lusa. biasanya even pcos pun upt takkan naik double line melainkan pregnant. sy sendiri pun pcos. sblm disahkan pregnant tak pernah upt naik double line. blh jd apa yg berlaku kat sis tu tanda² penempelan. sy sblm tahu pregnant sy still kua period. bkn heavy flow, spotting. dlm 8 9 hari on off. mula² ingt period tak lawas. rupanya dh mula ada penghuni dlm rahim. alhamdulillah.

Kalau period sis regular, kemungkinan positif, kalau period irregular susah sikit nak cakap, sebab saya regular pon saya lewat dalam seminggu lebih jugak baru saya test then positif, kalau period sis regular cuba repeat test beberapa hari lagi. Kalau double line jugak confirm la tu.

hormon period takkan buat UPT naik double line. sis tunggu lagi 2 hari, sis test semula UPT. kalau makin terang, maksudnya betul lah ada tu. mungkin darah yg sis ingatkan period tu spotting pregnancy. kalau nanti dapat double line lagi, and ada spotting lagi, terus ke doktor ya.

just tggu next month tgk mcm mne.. klu period mcm biasa, mksd nye yg nie period la.. klu x, maybe yg nie spotting.. ntah, sbb sye x penah spotting waktu preggy jd sye x pasti..

Samar tu mcm mana? Kalau sy time bleeding test upt dia double line terang. Check dgn doctor pun mmg doctor confirmkan pregnant

Naik double line dlm msa brpa minit?