Bersama

Nak tanya.. Kenapa bila bersama dengan husband rase macam ada benda bulat dlm perut? Jadi senak bila bersama.. Selama ni x pernah rase pn.. Ape benda tu ye? Ke tu tanda Pregnant? X berani nk test.. Takut kecewa.. #ttc

12 Balas

Seelokknye test dulu.. kecewa tu biase.. kalau xtest mcm mana nk tahu.. mcm sy 3 kali gugur.. tp sy xpernah serik sbb sy tahu rezeki Allah nk bg.. sy sanggup beli bnyk2.. lambat period test je..xperlu tkot.. Allah taw ble waktu yg sesuai untuk rezeki ni..huhuhu

4y ago

Itu biase sbbnye sy yg ke 4 ni mcm tu, kdg die depends on upt kte tu.. kadang xsama.. sy hari tu guna strip warna biru terang je bila gula yg hijau strip terus pudar, xpuas hati sy try gune yg cassette baru ok..huhuhu

pergi klinik utk confirmation..kalau nk test sendiri guna clear blue digital..urine pertama waktu pagi..so xkn confuse nk baca result

4y ago

Okay.. Tq sis.. Nanti sy cari clear blue.. Mmg accurate ke klu clear blue punya test?

sis pernah ad ank ke sebelum ni? biasanya kalau ad bonjolan mcm tu sbb rahim jatuh..blh tgk simptom rahim jatuh dlm google

4y ago

https://my.theasianparent.com/punca-peranakan-jatuh/amp

Ke batu meriam kut sis? Sudah sampai ke pangkalnya mungkin 😅 Sblm ni pernah terjadi tak?

4y ago

X pernah sis.. Rase bulat tu dekat dlm bhgian ari2

sy pn cm tu.. prut jd nmpk besr. period sy dh delay 31 hr. td pg check upt ngtif..

sama la..tapi saya cek tak pregnant.dia sakit belah kanan kan.

4y ago

X sis.. I punya tengah2.. Dekat ari2..

sis waktu ni sis mengandung atau tak ya?

Mcm sy..rsa bulat tu bila dh ngdung..

4y ago

Upt kjap samar.. Kjap - ve.. So confius

Bulat macam mana

4y ago

Rase senak bila bersama.. Rase macam benda bulat kat rahim..

better cek upt,,

4y ago

Upt kjap samar.. Kjap - ve.. So confius.