Cucuk kancing gigi

Nak tanya kena cucuk kancing gigi lepas tu ada effect apa apa ke? Sebab saya Hari isnin baru lepas cucuk kancing gigi, selasa petang terus demam. Urat semua bisa bisa dan badan pun panas panas

11 Balas

Saya dos pertama cuma lenguh2, n bengkak sikit je kat tempat cucuk, dos kedua, rasa lengan gatal2 pulak, bengkak bengkak jugak, tapi dia punya gatal tuu, alahaii. hahhaa tak tahu la effect dia jugak ke ap. Tapi Alhamdullilah tak de demam ap semua la, cuma risau je lusa saya kena cucuk booster la pulakk😭

Haritu saya cucuk cuma lenguh tangan susah nak angkat . Tak buat keje dalam umah beberapa hari sebb nurse tak bagi 😁 alhamdullilah tkde efek apa2 kene rest banyak2

saya baru ja kena. 2 hari lepas cucuk kancing gigi badan akan rasa bisa bisa lenguh tu demam. harini rasa ok sedikit, tu hidung berdarah plak mgkin panas sgt kud.

1y ago

bertahan ja yg mampu sis, smtra ubat dlm badan nk larut sebati.

Cucuk kali pertama demam panas sampai seminggu. Lengan lenguh hampir 2 minggu. Cucuk kali kedua alhamdulillah takda masalah ❤️

Saya inject 1st dose 26w so far okay je. Tangan je lenguh2 dan bengkak dekat area cucuk tu. Nanti cucuk lagi 2nd dose pula.

Lepas sy cucuk kancing gigi, sy sakit di bahagian kena cucuk tu dan sakit kepala. Tapi lepas 2 hari sy dah ok.

Sy jadi lemah badan.. mmg tak larat lgsg.. pening2 kepala.. tp satu hari je.. esoknya dh okay

mmg akan ada effect..nurse tmpt sy ckp effect mcm kite kena vaksin jgk..kebas2 tgn tu semua..

saya hri tu...lps cucuk..sakitnya di bahu...dkt 3 hri bru hilang😅 rasa mcm nk demam pn da

sye dah 31 week..lg 2je nk msuk 32 week..tp kne nurse xde ckp psl cucuk kancing gigi ye.