Susu

Hi, nak tanya. Kandungan berapa minggu yang sesuai untuk ibu minum susu? #firsttime #mohonkongsikanilmu

3 Balas

Takde masalah pon nak minum awal mommy. Klo boleh minum susu minum je. Tak suka susu tepung, minum fresh milk ke full cream ke. . Mcm sy xsuka susu, sy ganti dengan susu anmum materna tu ade flavor coklat (sy minum sejuk² je 😁), cheese, yogurt & pil kalsium (ni beli kat farmasi refer pharmacist). . Janji badan mommy cukup kalsium. Sebab share dgn baby kan.. . https://www.google.com/amp/s/my.theasianparent.com/susu-ibu-mengandung/amp

Anytime. Cuma klu ada kencing manis semasa mengandung x blh minum susu. Manis. Klu sis sihat, minum la seawal mungkin klu sis suka..

Expert

Bila bila pun boleh..susu sgt bagus semasa preggy