Kandungan 7weeks tapi ada bukaan serviks

Hi. Nak tanya kalau sesiapa pernah ada pengalaman or pengetahuan tentang kandungan awal trimester tapi ada detect bukaan serviks. Dah jumpa doctor and dapat surat refer to hospital. Doctor takut ada risiko keguguran. Kenapa boleh jadi macam tu ya sebab sy tak pernah bersalin. Ini kandungan 1st. TQ

1 Balas

Tak pasti tapi pernah ada kawan pun kes macam ni. 2 kali dia keguguran. Dr suspect dia ada cervix incompetence. Tapi ada yg kata kalau Dr dapat detect awal, Dr akan jahit. Tak pasti la kita ni dengar cakap orang je, pengalaman pregnant pun belum 😅🙏🏻 Takpela awak tunggu and be positive je ok sampai appt. Jangan buat kerja sangat, bed rest je 🥰 1st pregnancy mmg akan macam macam fikir, tp awak banyakkan doa tau semoga boleh halau segala fikiran jahat tu. Mintak tuhan lindungi kandungan awak 🥰