Mnyusu bdn lmbt dtg bulan

Nak tanya kalau myusu badan mmg lmbt dtg bulan ke??

15 Balas

Samalah. Last datang bulan masa anak nak masuk 3bulan..lepas berpantang 60hari xsilap.sekarang anak dah 12 bulan. Sy bfeed anak. . sy bekerja. Siang pump.balik kerja baru ank direct ..sampai skrg belum datang bulan lg..normal kn , sbb hormone pun berubah waktu Kita breastfeed anak..

sama laaa sy... jadi xteratur period.. lepas pntang datang bulan.. pastu jadi lewat dtg bulan next2 month... puasa nim xdatang pulak maybe sbb bayi kuat nyusu direct kot... masa x pkp sy mix susu sbb bekerja nim cuti pkp anak nk direct jeee kalau boleh 😅😅😅

Is depends on ur body actually. Saya fully BF anak ketiga yg berumur 1 tahun skang. Dah try isap susu botol xnk. Puas beli pelbagai jenama susu xnk lagi² dulu dia alahan. Sya dtg bulan bila umur dia betul² masuk setahun ni.

Ikut kata org tua... Kalo period dtg cepat.. Nnt cepat lekat.. 😅 Biar lmbt... Cam saya ni,sulung 8 bln dh de adik.., skrg pregnant, y kedua baru 10 bln...

4y ago

Takutnya. Saya lepas 60 hari terus period balik😅

Ya. Sy mnyusu anak 2tahun xcmpur fm. Umur anak dekat setahun bru period jd regular. Sblm tu kdg2 dtg kdg2 x. Tp 1st priod balik lpas ank dh umur 6bln

kebiasaannya lmbt..mcm sy full bf ank smp anak 1t6bln xpriod..lps tu br priod..tp 3kali priod je skrg ni pregnt lg..😊

Ikut badan rasanya..saya masa anak pertama dalam pantang pun dah dtg period..anak kedua lambat sikit tp xdela sampai berbulan..

4y ago

Sy habis je nifas xlame lps tu tiap bulan period teratur.. seblom tu mmg period xteratur... Pas msuk tahun kdua no2 gugur lak. Terus period jadi xteratur....

Depend bdn masing2. Stgh org ank sthun lebih bru dtng period. Ank sy bru 7bulan, still blum dtng period. Sy pon fullbf

Atas badan org jugak.akak biasa habis pantang bulan depannya terus period mcm biasa ..ada juga org bf setahun tak dtg period

4y ago

Ok lah tu tapi kena jaga2 jugak takut melekat plak kang😁

normal....dia tgk kekerapan ank kte myusu terutama mlm..sy full breastfeeding..ank 1tahun setengah bru datang bulan