Bleeding masa awal kehamilan

Nak tanya, kalau bleeding mcmna ya? Saya muntah tapi rasa terkencing tapi tengok2 darah yang keluar, takda efek apa2 ke? Saya takut bleeding saya terok. Saya dah g hospital, 3 hospital tak cek saya. Just cakap buat appointment je dulu. Kenapa eh? Atleast bagi saya penjelasan dan tak takut sangat dan paling penting tak ganggu emosi saya terus berfikir. Ohya, saya bleeding setompok je lepastu sikit2

15 Balas

Sis pegi ja cek klinik swasta, sy pun awal kandungan ada spotting. Klinik bg ubat kuat rahim duphaston.

Awak dah berapa weeks? Better awak pergi private. Hospital gomen lambat. Kdg2 tak layan

p kat PAC hospital. bgtau pregnant bpa weeks.. then ckp bleeding. buku pink dah buka x

1y ago

Belum lagi. Minggu ke10 baru bukak buku pink dekat klinik kerajaan yang terdekat rumah saya

Pergi private je sis. Klinik pun boleh. Request buat ultrasound

1y ago

Biasa kalau kandungan masih baru, takde bleeding, hospital gov memang tak layan sangat. Nak di layan, pergi hospital swasta atau klinik swasta. Hospital swasta terus jumpa o&g. Saya pernah spotting awal kehamilan 2 kali. First kandungan tak survive sebab saya biarkan jee mula2 spotting sikit2 lama2 bleeding. Yang ke 2 spotting saya terus gi hospital swasta. Dr bekalkan ubat kuat rahim. Alhamdulillah kandungan survive. 😊

awak da berapa bulan?

1y ago

mgkin sbb hospital check x nmpk lg so dyorg 50-50 awak preggy atau x.. lgpun masih tsgt2 bru kndungan sme ade jd atau x.. Tp sye ade bce komen awak kt atas.. x spatutnye dyorg passing2 awak kt dpartment lain..