Normal ke?

Nak tanya, kalau baru 25weeks tapi perut rasa mengeras, nak jalan mcm biasa amik masa sbb mcm sakit bila jalan. Biasa ke ye?

5 Balas

normal puan , saya tanya misi dia cakap tulah proses baby dia belajar nak bersalin nanti tapi kena pantau juga kalau mengeras tu lebih dari 10min then makin kerap makin kerap rasa dan ada keluar lendir ke darah ke ataupun ketuban pecah haa tu yang perlu dirisaukan sebab takut baby nak lahir prem..

2y ago

Masa rasa mengeras 2hari lepas mcm ada air keluar tpi sikit je.. tpi tk lebih 20minit pun n ni dah ok balik.. taktahulah sbb baring lama sgt ke apa satu hari tu huhu. Ni pun baby aktif je nasib baik. Kalau tak masatu mmg betul2 risau dah😌😌 Harap baby cukup 9bulan baru keluar aamiin….

Normal wak, sy kalau perut mengeras sy akan bangun jalan slow2 buat pernafasan betul nanti ok insyaallah tp kalau mengeras tk stop sampai berhari2 kena jumpa doktor takut baby terbelit tali pusat sbb kt dlm kita tk nampak

2y ago

Alamak yg terbelit tali pusat tu baru terfikir. Thankyou sbb bagitahu🙏🏻

nornal je mngeras ni https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group kehamilan 2023 💟

Normal sye pun suka ngeras . Smpai g hspital cek jalan smua

2y ago

Thankyou share tauuuu🙏🏻

normal sis sbb masa ni berat baby semakin terasa

2y ago

Wahh betul jugak tuuu! Hehehe maceh sis🤭