Berapa lama Pakai bengkung?

Nak tanya Ibu yg pernah atau Tgh berpantang.berapa lama ibu2 Pakai bengkung dalam sehari? Time siang saja? Atau tido pun Pakai skli.

12 Balas

Ikut keselesaan. Kalau saya pakai waktu malam sahaja. Waktu tido dan rehat bengkung yg saya pakai kat perut sahaja. Tak pakai bengkung yg melilit panjang ke bawah. Sbb kulit saya alergic mudah Keluar rashes kalau pakai ketat sgt. Habis pantang pun still boleh pakai lg bengkung tu sambung penggunaan.

sye pkai siang je..mlm x pkai dah...lg plak sye czer,2 mggu lpas besalin Bru pkai,2 pun pkai kjap² je...sbb ank kne masuk nicu,dah kluar Bru pkai blik...😁😁😁

Ada seorang bidan yg suggest 8 jam untuk dalam pantang paling senang malam. tapi ikut selesa ibu jugak. lps pantang kalau nk sambung no problem.

sy pakai awal2 bersalin je. beberapa hari pertama. tu pun just nk support perut yg menggelebeh je. lepas rasa dah ok, x pakai dah. panas+rimas.

Siang sampai petang je setiap hari.. 1 minggu je pakai bengkung sbb perut dah kembali kempis

xpkai...sbb czer.. ank umur setahun bru pkai...

sy ank kdua x pnah pkai sda hehe

xpernah pakai bengkung pon awak

saya pakai siang sahaja.

2y ago

tengahri, sampai la nak ke maghrib. malam tak pakai dah. 😌 tak selesa pakai seharian. saya pakai masa pantang je, tu pun kdg2. saya sejenis rimas orangnya. 😅

ikut keselesaan