Salah satu tanda melahirkan(mucus plug)

Nak tanya ibu ibu yang ada tanda keluar mucus plug, selalunya bila dah keluar mucus plug bila tempoh bersalinnya? maksudnya beberapa hari atau berminggu selepas keluar mucus plug? #advicepls

2 Balas

Harini keluar, esok beranak. Duadua anak saya macam tu. Pergi hospital yang 1st dah 3cm yang no2 dah 6cm.

11mo ago

Haah. Dedua previous pregnancies saya cuma bloody show je. Air ketuban dr pecahkan dalam lr untuk cepatkan bukaan. Kemudian dr induce drip sebab saya takda contraction yang consistent macam orang lain yang nak beranak. 😂 duadua pregnancy macam tu

depends pd situasi