Elok ke tidak baby tidur atas dada (Bayi 3 bulan)

Nak tanya elok ke tak baby selalu tidur atas dada ??biasa sy tggu dia betul2 lena baru pindah atas katil.. kalau letak atas tilam @ katil confirm terus bangun..xjdi tidur.. ade org cakap xelok..nnti sampai ke bsr nk tidur atas dada je..xmau tdo bwh..#seriusnanya #ingintahu

2 Balas

Takde masalah sis. Skin to skin dapat create a greater bonding between mom and baby😊 Abaikan orang yang cakap begitu. Mungkin mereka kurang ilmu dalam ilmu tidur bayi. Anak saya 1y8m, masih lagi tidur atas dada saya atau suami. Bukan lah hari2 atau setiap masa, tapi itu cara anak nak soothing dan comfort daripada parents. Bila anak dah enter deep sleep, kami letak atas katil. Saya sarankan awak follow FB/IG: babylanguage. It truly helps dan ada solusi untuk masalah awak.

6mo ago

okay tq sis

Sy dri nb smpai 4m ats dada dulu bru letak. Dh bsar nnt dia bosan. Nk tdur sndiri, bby jnis yg contact napping ni bsar independent drpd usia. Smua sndiri. Kita observe je dri jauh. Adik sy hasil contact napping, dh bsar alhamdulillah okay. Sekali ank buahnya sepesen tdur mcm tu. 😂😂

6mo ago

oo yaka..okay tq sis