BUBUR NASI ATAS API

Nak tanya. Bubur nasi yang dimasak pagi tadi dalam jam 7 pagi. Boleh bg makan baby ke pukul 5 petang? Tinggal panaskan je lagi.. Sy tinggalkan atas dapur. Boleh bg makan lg ke? Ke masak baru?? #6M

4 Balas

Sis rasa dulu. Kalau basi/rasa lain jangan bagi baby. Biasa saya masak bubur utk more than 2 days saya letak dlm tempat beku dia akan tahan lama baby pun xde cirit-birit. If saya nak gunakan bubur saya akan panaskan utk 3 kali makan sehari & simpan dlm peti ais bahagian biasa. Bila dh sampai waktu makan sy akan keluarkan.

2y ago

Sy dah buat baru dah. Hehe. Sy mmg ingat nak buat camtu. Lupa pulak sy.

sy rasa dulu klau ok sy bg je klau x ok sy buat yg baru.. tp semlm lupa nk buh dlm peti tgok²berair dh.. buang lh 🤣

Rasa dlu kalau basi masak yg baru,,kalau msih ok tggal panas kan

Cuba masak baru,. takut ada bacteria

2y ago

Sy dah buat baru dah sis. Hehe.. Tggu suam2 baru nak blend.