breastfeeding

nak tanya boleh ke banyakkan susu semula sbb ank tiba2 nak df/bf balik sblm ni 3minggu dia xnk df/bf dan sy pun x pam susu dh drop.. boleh ke bnykkan susu balik..? payudara pun dh lembik.. maaf saya ingin tanya.. #seriusnanya #firstmom #firstmom #pleasehelp #ingintahu #bantusharing #firstbaby

2 Balas

breast lembut bukan bermaksod susu badan awak xde. dah breast cekang/bengkak bukan bermaksod susu badan awak meriah. kena ubah mindset ni ye. jaga demand dan supply awak semula. kerap je bg baby directfeeding. nnt otak akan terima signal utk produce susu bdn semula.

1y ago

sama2 awak. inn shaa allah, awak mesti boleh. percaya dgn diri awak. jgn stress. minum air secukup nya. makan makanan bernutrisi. buat benda yg awak happy. bila awak happy kilang susu awak pon akan meningkat

demand and supply