Minum soya

Nak tanya boleh kah minum soya kandungan 32week..ada masalah tak klu minum kerap.?#firstmom

6 Balas

blh j mnun soya sis..tp jgn mnum kerap..mcm sy preg ank no 3 amal mnum soya n buah kurma msuk trim 3..Alhamdulillah bby kuar x de kuning..x lh kita penat ulang alik klinik..cuma doc pntau slma smggu j sbb usia bby baru lg kn

ank sy no2, kulit sensitif.. mse pregnant mmg suka sgt soya... bby lahir mmg kulit bersih, putih gebu tp tula bila da bsar jd snsitif skit.. kuat peluh skit hbis naik merah2 badan..

X ada masalah nak minum tu tp kalau minum air apa2 yg manis pun, lagi2 kerap, potensi utk gula tinggi tu ada la

soya ke cincau ke tebu ke nak minum tu minum lah cuma kena kawal kalau minuman tu tinggi dgn gula

1y ago

oh okk tqq...

Smlm saya g ceramah pemakanan dia ckp kalau boleh jngn minum soya .. tk thu laaa lain org lain bdnnya

boleh je minum jgn kerap sbb boleh buat hb low.