Baby 1bulan 23hari

Nak tanya biasa baby umur berapa dia akan start bermain dan merangkak ye... Baby saya sekarang nak masok 2bulan tidur je 😅sampai nak main dengan dia pon tak dapat..bila saya kacau2 nak bagi bangun mesti mengamok dan lepas okey dia tidur balik😂😂#seriusnanya #ingintahu #firstbaby #firstmom

2 Balas

biar dia tidur sis. 3-4 bln nnti bru dia akn bgolek2 utk meniarap, next menyelor next angkat bontot, next merangkak then bru try2 nk bgun. lg lme ank merangkak lg better utk perkembangan motor dia. wt msa ni sis relax2 rehat dlu, for the next 3-4 months then bru sis akn buzy ank ke sne sini

Bg dia tidur je. Kecik lg tu. Dia merangkak pn biasanya 6-7 bulan sis. Skang mmg tidur je bagus utk tmbesaran dia. Jgn paksa dia berdiri, mernagkak etc. Nnt 4 bulan mcm tu maybe dia baru berpusing. Meniarap ye bukan pusing2 tu. Risau sy baca ni hahahaha puan jgn paksa dia tau.

8mo ago

ini tak masok 2 bulan dah chubby sis😂kuat betul isap susu.hehehe..kadang2 dok tahan tengok dia chubby sangat saya gomol je.hahahaha🤣🤣