Duration memakai barut bayi

Hi, nak tanya berapa lama newborn kena pakai barut eh?

28 Balas

sy pakaikan sampai 2 bulan je. anak sy bambam, beli barut dua kali sbb tak muat. lepas tak pakai ok je tak kembung pun. awal tu pakai sbb nak protect pusat kan ☺️

Saya pakaikan sampai tali pusat tanggal. Sebab mak saya cakap barut tu untuk elak apa apa jadi kat tali pusat tu. So hari ke5 lepas surut, hari ke7 x pakai dah.

sy pakaikn brut smpai ank 6 buln..alhmdulillah..plan2 tanggalkn..sekarang ok ja..lps mndi sapu minyak yuyi dan x der kembung peruy..nk msuk 7buln dah..

Pakai sampai dah tak muat. Tak ikat ketat pun. Elak jangkitan kuman pada pusat, cegah kembung dan macam pakai singlet juga bagi hangat badan

Saya pakai sekejap je, tak sampai seminggu sebab bila pakai asyik ternaik je sampai ke dada. Risau dia susah nak bernafas ke apa

anak sy pakai barut 44 hari ikut pantang. lps pantang sy dh x pakaikan sebab serabut dengan cuaca pns lg.

Sy pakai sampai pusat baby jatuh. Tp kalau nak pakai berterusan pun boleh je. Asalkan anak selesa 😊

Tak pakai sebab leceh asik terbuka je syukur anak2 semua sihat kalau colic boleh urut baby pelan2

Ikut keselesaan baby. Pemakaian barut bukan keperluan. Nak pakai boleh, tak pakai pun boleh.

Baby dah nak masuk 3mths, tak pernah pakai barut . Alhamdulillah takda mslh kembung perut.