Bayi Batuk berkahak

Hi. Nak tanya bayi saya berapa hari ni batuk masih berkahak lagi w/pun dah dihantar buat neb 2 hari lepas. Perlu tak saya hantar untuk buat suction sedut kahak tu? Saya risau sangat bila dengar dia batuk bunyi kahak tu masih ada lagi. Mohon pandangan ibu2 #pleasehelp #firstmom

6 Balas

saya aritu, bawa ke kecemasan dan doktor suggest ke unit fisio untuk chest phisiotheraphy..allah tak tahan tengok. Mak2 kan. Papa dia yang pegang baby untuk tepuk2, sedut kahak . Sementara doktor buat kerja ikut prosedur. Alhamdulillah, esoknya ok dan next appointment pun ok x perlu temujanji ulangan. Lepas dari itu, saya beli neb sendiri untuk pemantauan di rumah. Mesti ada😁

9mo ago

boleh tahu kat mana ye beli neb tu?😁 nak jg beli utk guna kat rmh

Rajin tepuk2 belakang dia supaya kahak tk melekat kat badan dan bagi air suam bayi sy masa 4m teruk jgk batuk berkahak tapi sy tepuk2 belakang dgn dada pelan2 dan sy sapu ubat youbaby untuk kahak bila jumpa doctor minta neb doctr tk bagi sbb dia tkde kahak kat badan sudah nya sembuh sendiri..alhamdulillah

Cuba try sapu minyak bunga cengkir...ank sy pun br baik Dr batuk berkahak..sy cuma sapu minyak bunga cengkir Dan bg minum air @susu sekerap mungkin .

Tiada pengalaman begitu. Mudahan Allah kurniakan kesembuhan yg baik tanpa mudarat buat anak.

Boleh..sy dh 2x buat. Tp bkn dlm tempoh terdekat

boleh