najis bayi

nak tanya bayi 4 bulan normal kah najis warna ini full fm

najis bayi
10 Balas

Last month sy p kecemasan sbb najis baby ada mcm urat darah, n baby menangis kuat bila membuang. Jd pd pendapat sy, sis boleh buat mcm sy dlu. Sis ambil gmbr najis baby, n perhatikn keadaan baby semasa membuang. Nnt bila p jumpa doc, tunjuk gmbr n terangkn apa yg sis perhatikan tu. Tgk juga keadaan perut baby sis, sama ada, ada nmpk mcm besar semacam, bengkak bhgian trtentu ke ape, baby muak mcm mana (kekerapan, kuantiti, or muak yg memancut) sbb ini antra soalan yg dorg tnye dkt kecemasan. Baby sy dlu, dorg ambil darah utk cek n xray perut terus.

1y ago

Sis pergi klinik or hospital bhgian psakit luar pon boleh. Mcm sy, nurse kkia yg slalu pesan, apa je yg buat sy risau, or ada perkara yg tak normal pd ank, dorg suruh bwa jumpa doc segera. Sbbnye, baby ni organ dorg xmatang lg, n bende xnmpk dkt dlm ni kte xtau boleh bwa bahaya ke x, so better cek elok2. Skurng2nye, kte tau baby sihat, apa nk buat (if perlu tukar susu ke, baby ada alergik apa2 ke) n hati kte pon akn lg senang lps dpt pngesahan n tunjuk ajr dr yg pakar. Mcm sy, baby ada darah dkt najis sbb baby sy prem, organ masih xbrapa matang, berat pon rendah, jd dy payah membuang. Suggestions doc, xyh tukar susu just cairkn susu dy. Cumanya, bila susu cair berat akn susah nk naik.

xnormal sis..baik bawak jumpe doc trus. ank first hritu nanjis cmni.. bgithu doc..doc kate bahya. tkut ade masalah usus..nasib waktu tu bile check..alhmdulillah ok xde masalah dalamn.

bila tukar susu fm warnanye jadi mcmni ke sis? sis jmpe dokter cepat2. tnjuk gambar. nanti update ye kenapa. risau plak sbb xpenah tgok. sy nak tahu juga kenapa.

Anak saya dulu mnum lactogen najis kelabu jgak. Tpi xnampak kelabu mcm ni sangat. Ada jgak kuning2. Bila start kembung perut saya tukar susu

mungkin susu yang baby minum tak sesuai. boleh pergi rujuk doc sis

boleh cuba refer table ni. semoga membantu

1y ago

most wc awak

rasanyaa xnormla ni..sis tukar susu lain ye

1y ago

klau macam ini ok ker sis

better pi cek sbb warna lain macam

yaa cuba tukar susu yaa

xnormal ni sis