Baby Meragam

Hi, nak tanya baby sye baru 10hari.. Harini dia meragam tak tau sama ada dia nak susu atau nak tidur? Bila bagi susu dia tolak, bila dodoi dia menangis. Apa yg perlu sye buat? Rasa risau sangat kalau dia ada sakit apa-ii. #ingintahu

6 Balas

Selain nk susu dgn tido, baby menangis kekdg ada benda tak selesa tu. Lagi2 baby yg baru 10 hari, baru je keluar. Cuba cek perut baby kembung ke, nk sendawa ke, nak kne bedung ke, sejuk ke panas ke, baju dia buat gatal ke, macam2 kena tengok sbb baby tak pandai ckp lagi kan, ☺️

sis boleh cuba stommy oil.. setiap kli lepas mndi sapu stommy oil.. elak kembung... sy dari anak sy dalm pantang smpai ke skrg duk pakai stommy oil.. tak kembung tak sembelit.. lembut je perut.. misi pom tegur lembut😍 boleh www.wasap.my/60138661354 rm19.00 je sis😉

kekadang baby tu sangat perut mahu berak tetapi ragamnya kita tak tahu apapun biasanya begitulah

Byk sbb klu baby nangis sis..mungkin perut x selesa,kembung perut.

kembong perut masuk angin

perut takselesa tu