Aktiviti untuk baby 2 bulan

Hi.. nak tanya.. baby sekarang dah dua bulan so masa nap siang lima jam.. selang selang jam tu nak buat apa aktiviti apa yang bagus ya.. plus anak saya suka tido maghrib kekadang akan terkejut pukul 3pagi.. and jadi susah nak tido balik.. ada aktiviti lain ke untuk malam plus maghrib ni bekejaran sikit nak solat dengan suami.. #firstmom #bantusharing #firstbaby #seriusnanya

1 Balas

seawal jam 6pm rutin utk anak ready tido. mandi, buka mp3 bacaan alQuran, lps solat maghrib, kami dah bawa anak masuk bilik dan tutup lampu dan ada cahaya dr ruang lain atau buka lampu meja warna oren malap. saya buka lampu malap je jika dia tejaga tengah malam . main la tepuk2 dia usik2 muka hidung , zikir dan tanpa eye contact. ajar dia tu waktu tidur. Saya edu -play dgn anak guna flash cards, tummy time, nyanyi, peek a boo/ baa cak, borak dgn dia sambil cuit muka dan anggota badan dia.

2y ago

lepas tu dia akan bangun pukul berapa esok nya ya? rutin siang anak puan pulak macam mana ya?